Defraggler: δωρεάν εφαρμογή ανασυγκρότησης δίσκου

Posted: 18/06/2010 in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Χρησιμοποιώντας  τον υπολογιστή σας για αρκετό διάστημα, έχετε μεταφέρει  αρχεία από και προς τον σκληρό σας δίσκο. Αποτέλεσμα  ο δίσκος σας έχει κατακερματιστεί. Όσο πιο μεγάλος είναι τόσο χειρότερος είναι ο κατακερματισμός. Όταν ο δίσκος είναι κατακερματισμένος, χρειάζεται περισσότερη ώρα να αναζητήσετε αρχεία, περισσότερο χρόνο για να ανοίξει ο υπολογιστής σας (να φορτωθούν οι εφαρμογές του Startup), οι εφαρμογές θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δουλέψουν και μπορεί να ακούσετε και περισσότερο θόρυβο από τον δίσκο σας.


Ο κατακερματισμός μπορεί επίσης να μειώσει τον χρόνο ζωής του σκληρού σας δίσκου αφού ο δίσκος σας θα έχει περισσότερη δουλειά για να εντοπίσει και να φορτώσει τα αρχεία. Ο κατακερματισμός συμβαίνει όταν ο δίσκος σταματήσει να αποθηκεύει τα αρχεία σε μια λογική σειρά. Τρέχοντας ένα εργαλείο ανάλυσης συγκρότησης του σκληρού σας δίσκου μπορεί να δείτε τα αρχεία σας να είναι σκορπισμένα σε διαφορετικές θέσεις του δίσκου.

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, χρειάζεται ένα εργαλείο ανασυγκρότησης και υπάρχουν ελάχιστα που είναι καλύτερα από το δωρεάν Defraggler, δημιούργημα των ίδιων που έφτιαξαν το CCleaner και Recuva. Το Defraggler είναι σχεδιασμένο σαν μίας χρήσης εργαλείο ανασυγκρότησης, ώστε να τρέχετε την εφαρμογή σε τακτά χρονικά διαστήματα  διατηρώντας τον δίσκο σας σε φόρμα. Άλλα εμπορικά εργαλεία ανασυγκρότησης μπορούν να τρέξουν στο παρασκήνιο, κρατώντας τον δίσκο σας συνεχώς σε φόρμα. Ωστόσο, εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι να τρέχετε την ανασυγκρότηση κάθε τρεις μήνες το Defraggler είναι ότι χρειάζεστε.


Μαζί με την ανασυγκρότηση ενός ολόκληρου δίσκου ή διαμερίσματος, μπορείτε να ανασυγκροτήσετε αρχεία εάν διαπιστώσετε πως μόνο συγκεκριμένα τμήματα είναι διασκορπισμένα. Αυτό γλυτώνει χρόνο από την ανασυγκρότηση ενός 500GB σκληρού δίσκου που θα χρειαζόταν ώρες.

Το Defraggler 1.19 έρχεται με εγγενής υποστήριξη 64-bit, βελτιωμένη μηχανή και πολλά ακόμα.

Κατεβάστε το Defraggler απο εδώ

Σχολιάστε