Το μικρότερο άλογο στον κόσμο!

Posted: 06/07/2010 in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , , , , ,

H Thumbelina (Τοσοδούλα) είναι επίσημα το μικρότερο άλογο του κόσμου. Είναι μικροσκοπική και χαριτωμένη. Ζυγίζει 27 κιλά, έχει ύψος 43 εκατοστά κι όμως είναι άλογο!

Δεν έχει τη δυνατότητα να είναι πρωταθλήτρια σε άλματα, αλλά δεν την νοιάζει διότι από το 2006 που ήταν πέντε χρονών εισήλθε στο Guinness Book of Records, σαν το μικρότερο άλογο στον κόσμο!

Γεννήθηκε σε ένα αμερικάνικο αγρόκτημα από ανθρώπους που ειδικεύονται στην αναπαραγωγή μικρών αλόγων. Κανονικά αυτά τα άλογα όταν μεγαλώνουν ζυγίζουν 250 lb και φτάνουν στο ύψος τις 34 ίντσες.

Η Thumbelina όμως, από την ώρα που γεννήθηκε ήταν σαφές ότι δεν θα έφτανε σε αυτά τα μεγέθη. Είχε το μέγεθος ενός νεογέννητου μωρού και τελικά το βάρος της έφτασε στις 60 lb.

Το μέγεθός της εξηγείται ως νανισμός. Αυτό την κάνει να την χαρακτηρίζουν μικροσκοπική μινιατούρα. Προτιμά να κάνει παρέα με σκυλιά της ράτσας σπάνιελ, παρά με άλλα άλογα που όπως κι η ίδια καλπάζουν και ζουν στην φάρμα των 150 στρεμμάτων της οικογένειας Goessling στο  Saint Louis.


Ο Michael Goessling, των οποίων οι γονείς Kay και Paul αναπαράγουν τα μικροσκοπικά άλογα λέει: «Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικροσκοπική, που φοβόμασταν ότι δεν θα τα κατάφερνε. Τα πόδια της είναι αναλογικά μικρότερα από το σώμα και το κεφάλι της και γι΄αυτό το λόγο φόρεσε ειδικά ορθοπεδικά εξαρτήματα για πολύ καιρό. Την αγαπάμε όμως τόσο πολύ που δεν θα την θέλαμε διαφορετική. Την θέλουμε έτσι όπως είναι και την φωνάζουμε Μίνι – Μίνι».

Η οικογένεια Goessling ειδικεύεται στην εκτροφή αλόγων «μινιατούρα», αλλά ποτέ δεν είχαν ένα τόσο μικροσκοπικό άλογο. Είναι μια διασημότητα στην πόλη της.

Τρέφεται με μία χούφτα σανό δύο φορές την ημέρα. Τα κανονικά σε μέγεθος άλογα ζουν γύρω στα 35 χρόνια αλλά η Thumbelina δεν αναμένεται να ζήσει πάνω από τα 17.

Μπορεί να τεκνοποιήσει, αλλά η οικογένεια δεν την αφήνει γιατί το θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία της. Φοβούνται τις πιθανές επιπλοκές και δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Επίσης πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό το γονίδιο του νανισμού να περάσει στις μελλοντικές γενιές.

Η Thumbelina επίσης καταφέρνει να δίνει χαρά σε παιδιά με προβλή��ατα υγείας. Επισκέπτεται με τ΄αφεντικά της νοσοκομεία και διάφορα ιδρύματα και χρησιμοποιείται ως πόλος έλξης από φιλανθρωπικά ιδρύματα για την συγκέντρωση χρημάτων.

Δείτε το βίντεο με την Thumbelina ή Τοσούλα:

link

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s