Θα χρεώνει τραγούδια το youtube;

Posted: 28/06/2010 in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , , , ,

Να χρεώνει το μουσικό περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες του, αποφάσισε στο εξής η δημοφιλής ιστοσελίδα βίντεο Youtube υπό την πίεση της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» σήμερα, το Youtube από αύριο θα απαγορεύει στους χρήστες του να αναρτούν μουσικό περιεχόμενο χωρίς προηγουμένως να έχουν πάρει άδεια.. γι‘ αυτό.

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες του Youtube ακολουθούσαν μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία για να εξασφαλίσουν την άδεια από το δημιουργό ή την εταιρεία ενός μουσικού κομματίου προκειμένου να «ντύσουν» ένα ερασιτεχνικό βίντεο το οποίο σκόπευαν να αναρτήσουν.

Από αύριο όμως, η εταιρεία Rumblefish, που ασχολείται με την αδειοδότηση προστατευμένης μουσικής, εισάγει μια υπηρεσία πώλησης τραγουδιών που είναι κατοχυρωμένα από πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν ένα τραγούδι καταβάλλοντας το αντίτιμο του 1,6 ευρώ (1,99 δολάρια). Μετά, θα έχουν τη δυνατότητα να το μοντάρουν και να το επεξεργαστούν ξανά και ξανά όμως πάντοτε στα πλαίσια τη χρήσης για μη εμπορικό σκοπό.

Η εταιρεία -προς το παρόν- παρέχει πρόσβαση σε μια «δεξαμενή» που περιλαμβάνει περισσότερα από 35.000 τραγούδια αλλά ακόμη δεν έχει έρθει σε συμφωνία με τις 4 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, κάτι που ελπίζει πως θα λυθεί πολύ σύντομα.

Οι χρήστες, πάντως, του Youtube έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεση τους για την απόφαση της εταιρείας, η οποία απαντά πως όποιος δε θέλει αν πληρώσει για τα δικαιώματα ενός μουσικού κομματιού μπορεί αν αναζητήσει κάποιο από μια -περιορισμένη ακόμη- δεξαμενή στην οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί πνευαμτικών δικαιωμάτων.


link

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s