Η Μεγάλη Απάτη(;) για την Υπερθέρμανση

Posted: 21/06/2010 in ΒΙΝΤΕΟ
Ετικέτες: , , , , , , ,

Στις 19 Νοεμβρίου 2009, ένα επιστημονικό σκάνδαλο βγήκε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, χάκερς κατάφεραν και υπέκλεψαν πάνω από 1000 ηλεκτρονικά μηνύματα και 3000 έγγραφα, από τον server του Climate Research Unit (CRU) του University of East Anglia, που αφορούσαν έρευνες πάνω στην κλιματική αλλαγή. Στο CRU γίνονται μελέτες που αφορούν την κλιματική αλλαγή και κυρίως συσχετίζουν την άνοδο της θερμοκρασίας της Γης με την άνοδο των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα, που με τη σειρά τους συσχετίζονται με την παγκόσμια ανθρώπινη δραστηριότητα.

Στα μηνύματα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύφθηκαν παραποιήσεις στοιχείων και μετρήσεων προκειμένου τα πειραματικά δεδομένα να «ταιριάξουν» με συμπεράσματα της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής. Τα αποτελέσματα τέτοιων μελετών συνήθως αποστέλλονται στην Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) του ΟΗΕ, η οποία με τη σειρά της αποφασίζει τη λήψη δράσεων για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή σε διακρατικό επίπεδο. Το μέγεθος του συγκεκριμένου σκανδάλου ήταν (και φυσικά παραμένει) τόσο μεγάλο, που σύντομα ονομάστηκε «Climategate», προς «τιμή» του Watergate. (link)

Δύο χρόνια πρίν, στις 8 Μαρτίου του 2007 βγήκε στον αέρα του Αγγλικού Channel 4, ένα Ντοκυμαντέρ του Martin Durkin σχετικά ,με το θέμα. Το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ  προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους επιστημονικούς κύκλους σε Αγγλία και Αμερική.

Με μία τελείως διαφορετική προσέγγιση τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας με την προβολή του ντοκυμαντέρ The Great Global Warming Swindle που απενεχοποιεί την ανθρώπινη παρέμβαση στην αλλαγή του κλίματος του πλανήτη μας και είναι η απάντηση στο Inconvient Truth του Al Gore.

Σε αυτό το ντοκυμαντέρ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη οφείλεται στον άνθρωπο, αλλά πρόκειται απλά για την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με κύριο παράγοντα την ηλιακή δραστηριότητα.
Το κλίμα της γης απλώς αλλάζει, όπως ακριβώς συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Οι επιστήμονες που εμφανίζονται σε αυτό το ντοκυμαντέρ κάνουν λόγο για παγκόσμια προπαγάνδα και βομβαρδισμό – εκφοβισμό του κοινού από τα media.

Το Ντοκυμαντέρ είναι χωρισμένο σε 8 κομμάτια. Έχει και Ελληνικούς Υπότιτλους.
Μέρος 1


Μέρος 2

Μέρος 3

Μέρος 4

Μέρος 5

Μέρος 6

Μέρος 7

Μέρος 8
Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s