Μικρός ο αριθμός των κινητών που ταυτοποιήθηκαν.

Posted: 16/06/2010 in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , , , , , , ,

Πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών και παρά το γεγονός ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας συνιστούν στους πελάτες τους  να επισπεύσουν τη διαδικασία δήλωσης των στοιχείων τους, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής και πιθανή διακοπή της σύνδεσης, εντούτοις μόλις το 10% των κατόχων καρτοκινητών  στην Ελλάδα τα έχουν δηλώσει.(link)

Οι υπόλοιποι χρήστες, είτε απλά αδιαφορούν για το νέο μέτρο, είτε δεν έχουν προλάβει ακόμη να πάνε σε κάποιο κατάστημα για να δηλώσουν τα καρτοκινητά τους.


Πάντως, όπως δείχνουν τα ποσοστά, είναι λίγο δύσκολο να προλάβουν όλοι οι χρήστες να δηλώσουν τα καρτοκινητά τους εκτός και αν δοθεί παράταση. Αλλιώς, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες θα μείνουν χωρίς κινητό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτοποίηση των καρτοκινητών, όπως αναγράφονται στην σελίδα της εταιρίας Γερμανός:


Γιατί πρέπει να δηλώσεις το καρτοκινητό σου;
Βάσει του νόμου 3783/2009, θα πρέπει να γίνει δήλωση των στοιχείων όλων των χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας. Από εδώ και στο εξής λοιπόν, ο αριθμός του καρτοκινητού σου θα έχει…ονοματεπώνυμο!

Σκοπεύεις να αποκτήσεις νέο καρτοκινητό;
Μόλις αγόρασες κανούριο καρτοκινητό. Τι πρέπει να κάνεις; Από 8/11/09, για να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις και να χρησιμοποιήσεις μια νέα σύνδεση καρτοκινητής, πρέπει πρώτα να δηλώσεις τα στοιχεία σου. Διαφορετικά, θα είναι αδύνατη η χρήση του καρτοκινητού σου.

Έχεις ήδη καρτοκινητό; Δήλωσέ το!
Αν έχεις ήδη καρτοκινητό, έχεις διορία μέχρι τις 30/7/10 για να δηλώσεις τα στοιχεία σου. Αν δεν το κάνεις μέχρι αυτή την ημερομηνία από την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 31/7/10 δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καρτοκινητό σου.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου για τη δήλωση του καρτοκινητού;
Για να δηλώσεις το καρτοκινητό σου, αρκεί να έχεις μαζί σου:

 • την κάρτα SIM του καρτοκινητού σου
 • την αστυνομική σου ταυτότητα ή το διαβατήριό σου

Μέχρι πόσες κάρτες μπορώ να δηλώσω στο όνομά μου;
Αν είσαι χρήστης περισσότερων από μια συνδέσεων καρτοκινητής, μπορείς να δηλώσεις όσες κάρτες θέλεις αρκεί να μην παραλείψεις να δηλώσεις – για την κάθε κάρτα που έχεις – τον αριθμό της SIM της κάρτας (είναι ο 20ψήφιος αριθμός που αναγράφεται πάνω στην κάρτα SIM).
Επιπλέον, για κάθε μία από τις κάρτες που διαθέτεις, έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις αν η χρήση της κάρτας θα γίνεται από εσένα ή κάποιον άλλον κάτοχο. Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δηλώσεις και τα παρακάτω στοιχεία:

 • ονοματεπώνυμο κατόχου
 • πατρώνυμο κατόχου
 • αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο κατόχου εφόσον ο κάτοχος είναι ενήλικας. Αν ο κάτοχος είναι ανήλικος, αστυνομική ταυτότητα δεν απαιτείται.
 • τόπο και ημερομηνία γέννησης κατόχου

Συνδρομητές κάτω των 18
Οι συνδρομητές που θα προσέλθουν να δηλώσουν τα στοιχεία τους θα πρέπει να είναι άνω των 18. Εφόσον οι συνδρομητές είναι κάτω των 18, η δήλωση των καρτοκινητών γίνεται από έναν ενήλικα, όπως πχ τον κηδεμόνα, ο οποίος θα δηλώσει αντί αυτού τα στοιχεία του, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ταυτοποίηση καρτοκινητών για εταιρίες
Αν η εταιρία σας κάνει χρήση καρτοκινητών μπορείτε να δηλώσετε όσες κάρτες θέλετε. Για την δήλωση των στοιχείων, ο νόμιμος εκπρόσωπος θα πρέπει να έχει μαζί του:

 • τον αριθμό κλήσης του κάθε καρτοκινητού και τον 20ψήφιο αριθμό της κάρτας SIM που του αντιστοιχεί
 • το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου
 • το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο των κατόχων
 • ΦΕΚ – κατασταστικό εταιρίας
 • σφραγίδα εταιρίας
 • αποδεικτικό ΑΦΜ εταιρίας

Γιατί χρειάζεται η ταυτοποίηση καρτοκινητών;
Η δήλωση των στοιχείων, όπως αυτή προκύπτει από τον σχετικό νόμο, βοηθά την αποτελεσματικότερη δίωξη και εξιχνίαση αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, με τη δήλωση στοιχείων θα εξυπηρετείσαι πιο εύκολα και πιο γρήγορα κάθε φορά που καλείς την εξυπηρέτηση πελατών καρτοκινητής, καθώς δεν θα χρειάζεσαι να θυμάσαι τον Ατομικό Αριθμό Χρήστη.

Προσοχή

 • Αν δεν δηλώσεις το καρτοκινητό σου έως και 30/07/10, η σύνδεσή σου θα πάψει να λειτουργεί.
 • Η ταυτοποίηση καρτοκινητού είναι εντελώς δωρεάν.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s