Το κόστος του Pac-Man

Posted: 25/05/2010 in INTERNET, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , ,
Όλοι μας χρησιμοποιούμε το Google καθώς μια αναζήτηση απαιτεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Είμαστε όλοι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και κάνοντας ένα απλό κλικ στην λέξη «κλειδί» συνδεόμαστε εκεί που θέλουμε. Ο μέσος χρήστης του Google δαπανά μόλις 4,5 ενεργά λεπτά χρησιμοποιώντας την αναζήτηση στο Google ανά ημέρα. Αυτό είναι κατά μέσο όρο περίπου 11 δευτερόλεπτα για κάθε προβολή σελίδας από την Google.

Ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο που ήταν το Pac-Man D-Day (πριν και μετά τον πρόσφατο ανασχεδιασμό της Google) διαπιστώθηκαν ορισμένες αξιοσημείωτες διαφορές. Μελετώντας ένα.. υποσύνολο των χρηστών (περίπου 11.000 άνθρωποι δαπάνησαν περίπου 3 εκατομμύρια δευτερόλεπτα στο Google την ημέρα εκείνη), ήταν φανερό ότι ο μέσος χρήστης δαπάνησε 36 δευτερόλεπτα περισσότερα στο Google.com την Παρασκευή.

Αυτό δεν μπορούσε παρά να οφείλεται στο Pac-Man, το οποίο μπορούσε κανείς να παίξει ανοίγοντας μια σελίδα της Google. Μάλιστα, το 75% των ανθρώπων που είδαν το λογότυπο δεν είχαν καμία ιδέα ότι θα μπορούσαν να παίξουν Pac-Man.

H Google είχε περίπου 504.703. 000 μοναδικούς επισκέπτες στις 23 Μαΐου. Έτσι με πρόχειρους υπολογισμούς στο Google Pac-Man δαπανήθηκαν…. 4.819.352 ώρες.

Σε δoλάρια αυτό αντιστοιχεί σε $120.483.800, κάτι που σημαίνει ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε η Google να πληρώνει τους 19.835 υπαλλήλους της, για 6 εβδομάδες.

trelokouneli

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s