Χωρίς… ταυτότητα 8.000.000 καρτοκινητά

Posted: 27/04/2010 in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , , , , ,
Απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για να δηλωθούν

Στην… ανωνυμία εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 8.000.000 καρτοκινητά τηλέφωνα, ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την ταυτοποίησή τους!

Μετά τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσα καρτοκινητά δεν έχουν «βαπτιστεί» θα διαγραφούν από τις βάσεις δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και θα διακοπεί η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών προχωρά με σχετικά αργούς ρυθμούς καθώς έχουν αποκτήσει… ονοματεπώνυμο λιγότερες από τα μισές συνδέσεις καρτοκινητής.

Μέχρι τώρα, έχει ταυτοποιηθεί συνολικά περίπου 42%- 45% των συνδέσεων. Εκτιμάται ότι οι χρήστες (έλληνες και αλλοδαποί) έχουν δώσει τα στοιχεία τους για περίπου 5,7 εκατ. καρτοκινητών από το σύνολο των περίπου 13,5 εκατ. Συγκεκριμένα, στα καρτοκινητά της CosmΟΤΕ ταυτοποίηση έχει γίνει σε περίπου 43%, στη Vodafone έχει ταυτοποιηθεί άνω του 40%, ενώ στη Wind ταυτοποίηση έχει γίνει περίπου στο 42%.

Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο τρίμηνο απομένουν να δηλωθούν περίπου 7,8 εκατ. καρτοκινητά. Ωστόσο, από τις εταιρείες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό, εκτός αν δοθεί παράταση, καθώς ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και απαιτεί την ταυτοποίηση περίπου 87.000 συνδέσεων καρτοκινητών την ημέρα!

Πολλοί συνδρομητές αναμένεται να προσέλθουν για ταυτοποίηση κατά την εκπνοή της προθεσμίας. Για να αποφευχθεί αυτό, οι εταιρείες έχουν αρχίσει να παίρνουν τα μέτρα τους. Η Vodafone έχει δημιουργήσει κινητές προωθητικές ομάδες που επισκέπτονται κυρίως απομακρυσμένες περιοχές και πραγματοποιούν επιτόπου ταυτοποιήσεις, ενώ το δίκτυο Γερμανός ανακοίνωσε ότι διαθέτει περίπου 250.000 δώρα σε όσους αγοράσουν νέο καρτοκινητό ή ταυτοποιήσουν αυτό που χρησιμοποιούν τώρα. Επίσης, η Wind προσφέρει δελεαστικά τιμολόγια για την καρτοκινητή τηλεφωνία με στόχο να διατηρήσει τους πελάτες της στο δίκτυό της.

Υπενθυμίζεται ότι για την ταυτοποίηση καρτοκινητού ο συνδρομητής πρέπει να επισκεφθεί ένα από τα καταστήματα της εταιρείας της οποίας το δίκτυο χρησιμοποιεί και να έχει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και την κάρτα SΙΜ του καρτοκινητού του.

tanea

Νεώτερη Ενημέρωση: Μικρός ο αριθμός των κινητών που ταυτοποιήθηκαν.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.