Αναβαθμίζονται οι ευρυζωνικές συνδέσεις του ΟΤΕ!!

Posted: 24/04/2010 in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , , ,

Τη διαδικασία αναβάθμισης των ADSL γραμμών των 8 Mbps στα 24 Mbps ξεκινά ο οργανισμός, επισημαίνοντας πως η διαδικασία πραγματοποιείται δωρεάν και χωρίς καμία αναπροσαρμογή του τιμολογίου.

Ο ΟΤΕ είχε ανακοινώσει προ μηνός την πρόθεσή του να προχωρήσει στη νέα, 5η κατά σειρά, αναβάθμιση, στο πλαίσιο της οποίας:

– Οι συνδέσεις ονομαστικής ταχύτητας 8 Mbps αποκτούν πια ονομαστική ταχύτητα 24 Mbps.
– Οι συνδέσεις ονομαστικής ταχύτητας 2 Mbps αναβαθμίζονται μόνο όμως ως προς την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (και όχι λήψης), που από 256 Kbps ανεβαίνει στα 512 Kbps.

Η αναβάθμιση αφορά στο σύνολο των πελατών του ΟΤΕ, είτε εκείνους που έχουν απευθείας σύνδεση με τον ΟΤΕ μέσω των πακέτων Conn-x, είτε εκείνων που έχουν προμηθευτεί ADSL σύνδεση του ΟΤΕ μέσω άλλων παρόχων. Στην τελευταία κατηγορία υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται 40.000 συνδέσεις πανελλαδικά, ενώ η απόφαση της αναβάθμισης δεν αφορά, βέβαια, τους συνδρομητές που έχουν διακόψει τη σύνδεσή τους με τον ΟΤΕ και εξυπηρετούνται απευθείας (μέσω της απελευθέρωσης του τοπικού βρόχου, LLU) από άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Οι αναβαθμίσεις πραγματοποιούνται χωρίς κόστος για τους συνδρομητές και, όπως επισημαίνει ο ΟΤΕ, ήδη οι συνδέσεις ταχύτητας 24 Mbps τιμολογούνται με την ως σήμερα χρέωση των συνδέσεων 8 Mbps, δηλαδή 22,88 ευρώ/μήνα. Πρόκειται για κόστος 15% χαμηλότερο σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι πρότινος.

Εκτιμάται ότι με την αναβάθμιση στα 24 Mbps, ο ΟΤΕ επιδιώκει να ενθαρρύνει την αύξηση της συνδρομητικής του βάσης στο «τηλεοπτικό» του πακέτο conn-x tv, το οποίο στο τέλος του 2009 υπολογίζεται πως είχε κάτι περισσότερο από 20.000 πελάτες.

enet

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.