Το Mozilla Prism έρχεται και αλλάζει το desktop

Posted: 12/03/2010 in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ετικέτες: , , ,

Αυτό που κάνει το Prism να ξεχωρίζει, είναι η δυνατότητα που παρέχει στον χρήστη να τρέχει τις αγαπημένες του ιστοσελίδες σαν εφαρμογές απο το desktop του.

Η σημασία και η χρηστικότητα γίνονται εμφανέστερες αν δώσουμε ένα παράδειγμα. Όπως μέχρι τώρα ανοίγατε το Outlook και ελέγχατε τα email σας, με τo Prism θα ανοίγεται το Gmail (σαν ξεχωριστή εφαρμογή!). Βέβαια οι υπηρεσίες που μπορεί να τρέξει είναι αμέτρητες, μεταξύ των οποίων φαίνεται πως συμπεριλαμβάνονται το Google Calendar, το facebook (!), ο Google Reader κ.α. Βασικά ο στόχος είναι στο άμεσο μέλλον η δημιουργία ενός plugin που θα επιτρέπει ενώ είμαστε σε μια σελίδα στον Firefox, με το πάτημα ενός κουμπιού να δημιουργείται η εφαρμογή από το Prism στο desktop μας.

Το Mozilla Prism μπορεί να εγκατασταθεί σαν απλή εφαρμογή ή σαν extesion του Firefox. Τρέχοντας την εφαρμογή θα ανοίξει ένα παράθυρο με ρυθμίσεις που μας ζητάει να γράψουμε τη διεύθυνση της σελίδας που θέλουμε να τρέχει στον υπολογιστή μας. Επιπλέον πληροφορίες μπορούν να διευθετηθούν σε αυτό το παράθυρο όπως η επιλογή του εικονιδίου καθώς και τα στοιχεία που θέλουμε να εμφανίζονται ή όχι, στην εφαρμογή. 1gmail_prism

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει αυτόματα μόλις τελειώσετε με τις ρυθμίσεις. Μετά μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή από το σημείο που αποφασίσατε να αποθηκεύσετε το εικονίδιο  κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων.
1gmail_desktop-500x366
Η εφαρμογή μοιάζει σαν ένα λιτό Firefox.

Υπάρχει και ένα bookmarklet για να φτιάξετε τις δικές σας Prism εφαρμογές.

Δείτε και ένα βίντεο πως χρησιμοποιούμε το Prism Μέσα στο Firefox:

αλλά και σαν ξεχωριστή εφαρμογή:

Λήψη του Mozzila Prism

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s