Η δωρεάν online διαδραστική υπηρεσία χαρτογράφησης Google Earth θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να «κάνουν βουτιές» στους ωκεανούς του πλανήτη μας, καθώς επίσης να βλέπουν τα χαλάσματα που άφησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Google πρόσθεσε δύο νέες σειρές εναέριων φωτογραφιών στη δημοφιλή υπηρεσία της. Οι φωτογραφίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν τραβηχτεί το 1943 πάνω από 35 πόλεις της βομβαρδισμένης Ευρώπης. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν συγκρίσεις δίπλα-δίπλα των πόλεων όπως ήσαν τότε σε ερείπια και όπως είναι σήμερα αναστηλωμένες και αναγεννημένες.

Από την άλλη, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, η νέα δυνατότητα σε σχέση με τους ωκεανούς προσθέτει μια υποθαλάσσια ξενάγηση από τη διάσημη ωκεανογράφο Σύλβια Ερλ του National Geographic. «Οποιοσδήποτε έχει υπολογιστή, μπορεί πια να γίνει Κουστό», δήλωσε εκπρόσωπος της Google, κάνοντας αναφορά στον διεθνώς γνωστό γάλλο εξερευνητή των βυθών.

Οι χρήστες μπορούν να διακόπτουν την «ξενάγησή» τους για να παρακολουθούν βίντεο με την περιοχή εκείνη του βυθού που διάλεξαν και τους θαλάσσιους οργανισμούς που ζουν εκεί, αλλά και τα βυθισμένα πλοία που έχουν βρεθεί εκεί κοντά.

Φωτογράφοι, οικολόγοι, κρατικές υπηρεσίες και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν συνεισφέρει αμέτρητες υποθαλάσσιες φωτογραφίες και βίντεο.

Πηγή: Enet.gr

Μεταφορτώστε το Google Earth απο ΕΔΩ

ή

επισκεφτείτε αυτή την σελίδα για εξερεύνηση μέσο του Φυλλομετρητή σας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s