Το OpenOffice.org είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), υπολογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress), πρόγραμμα σχεδίασης (Draw), διαχείριση βάσεων δεδομένω (Base) και μαθηματικών τύπων (Math). Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Microsoft Windows, Solaris, Linux, Μac OS). Σχεδιάστηκε με σκοπό να αποτελέσει μια συμβατή και ελεύθερη εναλλακτική του Microsoft Office. Υποστηρίζει το πρότυπο OpenDocument για την ανταλλαγή εγγράφων.

Το OpenOffice.org βασίζεται στον κώδικα του StarOffice, μιας σουίτας εφαρμογών γραφείου της Sun Microsystems. Ο πηγαίος κώδικας της σουίτας άρχισε να διανέμεται σαν ελεύθερο λογισμικό τον Ιούλιο του 2000, με σκοπό να σπάσει το μονοπώλιο του Microsoft Office από μια φθηνότερη, ίδιας ποιότητας και ελεύθερης προς τροποποίηση εναλλακτικής. Η σουίτα είναι ελεύθερο λογισμικό, και ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής διατίθεται με την άδεια GNU Lesser General Public License (LGPL).

Το OpenOffice.org υποστηρίζεται επίσημα από την Sun Microsystems και υπάρχει διαθέσιμο σε 31 γλώσσες συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, η οποία διαθέτει και ελληνικό ορθογράφο.

Κάντε ένα Test Drive 🙂

Κατεβάστε την Ελληνική έκδοση για Windows απο εδώ..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s